Siiderikoulutus

 

Siideri on alkoholijuoma, joka valmistetaan käymismenetelmällä omena- tai päärynämehusta. Siideri-sanalla on eri maissa toisistaan poikkeavia merkityksiä. Ranskassa ja Englannissa siideri on juoma, joka valmistetaan omenoista puristetusta mehusta käymisteitse. Perinteinen siideri valmistetaan antamalla tuoreen puristetun omenamehun käydä villihiivojen kanssa. Länsi-Englannissa tuotettua siideriä, vahvaa ja raikasta, paikalliset kutsuvat nimellä Scrumpy.

Näissä maissa siiderin alkoholipitoisuuden on oltava kokonaan peräisin valmistuksen yhteydessä tapahtuneesta käymisestä.

 

Suomessa sekä Ruotsissa siideri tarkoittaa yleensä sokeroitua mehutiivisteestä valmistettua juomaa.

Emme todellakaan esittele näitä, vaan alkuperäisen siiderin; hienon, meillä tuntemattoman ja eksoottisen juomatyypin, jota käytetään Bretagnessa ja Normandiassa mm. sinisimpukoiden ja ankkaruokien mausteena.

 

Bretagnelaisilla siideritiloilla vierailleen kouluttajamme tiedoin kerromme "alkuperäisen" siiderin historiasta, valmistuksesta, eri laaduista ja sen käytöstä niin nautinta- kuin ruokajuomanakin.

 

Koulutus sisältää kirjallisen luentomateriaalin. Ilmoittaudu ja kysy lisätietoja
HUOM! Koulutukseen osallistuminen vaatii 18 vuoden iän.

 

Takaisin Koulutukset-sivulle >